top of page
OPEN ZONDAG 7 april 2024
OPEN ZONDAG 7 april 2024

zo 07 apr

|

Open Kerk

OPEN ZONDAG 7 april 2024

Het is een kunst om geloofsgemeenschap te vormen, en het is een verademing dat daar diverse vormen voor zijn. Op Open Zondag breken we niet het brood maar zoeken we rust, zingen we samen, luisteren we naar en bespreken we de evangelielezingen en vallen samen meditatief stil.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

TIJD EN PLAATS

07 apr 2024, 11:00 – 12:00

Open Kerk , Mijlstraat 108, 2570 Duffel, België

MEER

Op elke eerste zondag van de maand om 11u kan je in het Open Huis van de Mijlstraatkerk meevieren. Het is een kunst om op mooie wijze geloofsgemeenschap te vormen, en het is een verademing dat daar diverse vormen voor zijn. Op Open Zondag breken we niet het brood. We zoeken betrokkenheid en beleving. We mediteren even, we zingen samen; nieuwe liederen die we hierdoor ook kunnen zingen in de klassieke vieringen.

We luisteren met aandacht naar de evangelielezing van de dag, zoals die overal en in alle kerken wordt voorgelezen. De lezing wordt hierop hedendaags toegelicht als een kans om met positieve focus in het dagdagelijkse leven te staan. Ook vormelingen en ouders vernemen hier inhoudelijk waarom ze vandaag nog zouden kiezen voor communie en vormsel.

We leren elkaar ongedwongen te ontmoeten in de Open kamer van het Huis. Het is een mooie plaats waar huwelijkskandidaten, doopouders, vormelingen en communicanten met hun ouders welkom zijn. De jonge kindjes worden speels en op hun maat aangesproken in de nevendienst. Kom het mee beleven.

DELEN

bottom of page