2019_Vormselstartavond_DSCF4010.jpg

Parochie Martinus-Mijlstraat - DUFFEL

13 MEI 2023

een tiental bijzondere momenten

Het vormsel kan je beschouwen als de vrije beslissing om zelf voor meer weerbaarheid en meer geborgenheid te kiezen. Doorheen het traject kan je zelf afleiden of je de zalving van het vormsel werkelijk wenst.

Let op. Het vormsel is niet de plechtige communie. Tijdens de vormselviering ontvang je niet zozeer de communie, maar wel het vormsel. Het vormsel is je bewust openstellen voor de Geest van God door het ontvangen van een zalving op het voorhoofd. De communie ontvangen, kan je geregeld doen tijdens het traject op weg naar het sacrament van het vormsel.

Ons traject loopt over de tijd van één jaar. Dat traject zal starten op 21 oktober 2022 om 19u in de Mijlstraatkerk. Het vormsel zelf zal in de voormiddag van zaterdag 13 mei 2023 worden toegediend.

Wie het traject aanvat zal geregeld met het gezin worden uitgenodigd op onze gezinsvieringen in een kerkgebouw naar keuze: Martinus of Mijlstraat. Er volgen ook uitnodigingen voor deelname aan de Open Zondagen.

Ook de ouders worden in het traject betrokken en krijgen de kans om aan te sluiten bij onze nieuwe vieringen: Unconditional Celebration of Unconditional Meditation. Het is immers de bedoeling dat we samen een stuk gemeenschap vormen.

Gedetailleerde info en de data per evenement worden later meegedeeld. Je kan tot de laatste dag van oktober inschrijven

Groet van diaken Rob

OPENINGSAVOND

Alle kandidaten worden op vrijdag 21 oktober om 19.00u in de Mijlstraatkerk (Mijlstraat nr. 108) verwelkomd. In de kerk zelf, dus. Ook de ouders (een of beide) zijn uitgenodigd. Hen wordt achteraan in de kerk iets te drinken aangeboden en kunnen zo vanop een kleine afstand mee volgen. Diaken Rob zal het traject overlopen met de jongeren. Ook de andere medewerkers zullen zichzelf kort voorstellen.

FOTO Die avond wordt er van elke kandidaat een foto genomen om naam en gezicht makkelijk te verbinden. Einde is voorzien rond 20.00u

kampvuur.jpg

SAMEN ROND HET VUUR

PXL_20220403_094642346.jpg

NEEM DEEL AAN ONZE OPEN ZONDAGEN

HERE TO LOVE

We're not here to judge
We are here to love
There's no room for hate
We are just one human race
We must rise above
We are here to love
There's no time to waste anymore

Lenny Kravitz

Here To LoveLenny Kravitz

Je kan het refrein al
oefenen met deze video

jesus movie.jpg

MOVIE: HET LEVEN VAN JEZUS

NEEM DEEL AAN ONZE GEZINSVIERINGEN

Image by Jr Korpa

SESSIE: WAT IS GOD / WIE IS JEZUS?

A/ KRIJGSKUNST MET MENTOR STIJN

B/ OVER DE KERKMUREN MET PASTOR FILIP

C/ KERK MET KAMERS MET DIAKEN ROB

Image by Artem Xromov

SESSIE: VOOR MEER VEERKRACHT IN HET LEVEN

Image by Henry Xu

BEDEVAART VAN AVERBODE NAAR SCHERPENHEUVEL

WE VIERING SAMEN IN DE BASILIEK

Om 11u vertrekt een bus vanaf de Mijlstraatkerk naar de abdij van Averbode. Daar vatten we een prachtige natuurwandeling aan van 8 km naar de basiliek van Scherpenheuvel. Daar aangekomen, ontmoeten we de parochianen die vanuit Duffel zijn toegekomen en vieren we samen een jongerenviering in de basiliek. De viering start om 14u.

Nadien maken we het gezellig met een drankje en een versnapering. Aan het einde van ons bezoek aan Scherpenheuvel stappen we opnieuw de bus op die ons terug te voert naar de Mijlstraatkerk. Die aankomst is voorzien rond 17u.

ZANG OEFENEN VOOR DE VORMSELVIERING

FM3_5107.jpg