IMG_20200920_122331.jpg

Uitgesteld tot 2022

We kregen al enkele telefoons van ouders van eerste communiekantjes met de spontane boodschap dat ze kiezen om een jaar te wachten en de eerste communie van hun kind pas in 2022 te plannen.

Hieropvolgend werd door ons formeel beslist dat er dit jaar 2021 geen eerste communieviering wordt gehouden en alles naar 2022 wordt overgeheveld.

Van zodra er weer gezamenlijke vieringen mogelijk zijn, kan je als gezin met ons afspreken wanneer je graag het traject start (met het oog op 2022). We houden jullie via deze weg op de hoogte. Lees hieronder alvast verder.

EERSTE COMMUNIE

Girl at First Communion

Kennismaken met de parochie

Op vraag van het aartsbisdom gaat ook de parochie van Duffel de uitdaging aan om de mooie momenten van de eerste communie te verbinden aan het leven van de geloofsgemeenschap.

Concreet betekent dit dat de gezinnen die ernaar verlangen dat hun dochter of zoon de communie ontvangt, de kans krijgen om vooraf kennis te maken met de parochie.

120009562_344878100049349_72422902854429

Traject in de gemeenschap

Er zal niet langer één datum worden geprikt waarop iedereen gezamenlijk verwacht wordt. Je kan zelf de dag van de eerste communie een stuk bepalen om daarrond alle voorbereidingen te treffen, onder meer voor het feest nadien.

Sluit gewoon aan met het gezin bij 3 gezinsvieringen in een van onze twee kerken. Zo kan de communicant de kerk en het verloop van een viering leren kennen, en kunnen wij elkaar al wat ontmoeten.

Na deze 3 gezinsvieringen kan jullie kind in een 4e gezinsviering samen met het gezin de communie ontvangen.

Wij, de parochie, zorgen er uiteraard voor dat het moment van de eerste communie voor elk kind met warme aandacht en betrokkenheid kan worden beleefd. Ook willen we garant staan voor aangename gezinsvieringen met telkens aandacht voor de jonge kinderen die zich op de communie voorbereiden.

Children Praying

Reken je eigen communiedatum uit

Onze geloofsgemeenschap biedt een maandelijkse gezinsviering aan. Voor de Mijlstraatkerk is dat telkens op de tweede zaterdag om 18.30u. Voor de Martinuskerk is dat telkens de zondag die aansluit op de tweede zaterdag van de maand om 10u.

Niet langer beschikbaar:

10 april, 15 mei, 12 juni 2022

Nog beschikbaar:

09 jan, 13 feb, 13 maart, 10 juli 2022

(en de daaropvolgende maanden)

Children Scooping Out Pumpkins

Hoe ga ik van start?

Schrijf hieronder je kind in voor het communietraject. De inschrijving zal per sms worden bevestigd.

Bekijk alvast jullie agenda met oog op de vier vieringen die het traject naar de communie zullen uitmaken. Je kan ook de kerkagenda raadplegen.

Hierop maken we de afspraak voor de eerste gezinsviering. Ik kijk ernaar uit jullie te verwelkomen!

diaken Rob

Kids Running