Eerste communie - new look

Op vraag van het aartsbisdom gaat ook de parochie van Duffel de uitdaging aan om de mooie momenten van de eerste communie te verbinden aan het leven van de geloofsgemeenschap.

Girl at First Communion

Leer de parochie kennen

Concreet betekent dit dat de gezinnen die ernaar verlangen dat hun dochter of zoon de communie ontvangt, de kans krijgen om vooraf kennis te maken met de parochie.

Children in the Garden

Traject in de gemeenschap

Onze geloofsgemeenschap biedt per kerk Martinus of Mijlstraat één gezinsviering per maand aan. Telkens op de tweede zaterdag (18u30) en de aansluitende zondag (10u). Na drie gezinsvieringen kan het kind in een vierde gezinsviering samen met het gezin de communie ontvangen.

Children Praying

Kies je eigen communie-datum

Je merkt het. Er zal niet langer één datum worden geprikt waarop iedereen gezamenlijk verwacht wordt. Je zal zelf de dag van de eerste communie kunnen kiezen en daarrond alle voorbereidingen kunnen treffen, onder meer voor het feest nadien.

120009562_344878100049349_72422902854429

Mooie gezinsvieringen

Wij, de parochie, zorgen er uiteraard voor dat het moment van de eerste communie voor elk kind met warme aandacht en betrokkenheid kan worden beleefd. Ook willen we garant staan voor aangename gezinsvieringen met telkens aandacht voor de jonge kinderen die zich op de communie voorbereiden.

Children Scooping Out Pumpkins

Hoe ga ik van start?

Hoe kan je van start gaan? Door je kind in te schrijven voor dit nieuwe traject. Diaken Rob zal daarop met de ouders een afspraak maken. Zo kunnen we elkaar al wat leren kennen. We leggen de agenda´s naast mekaar met oog op de vier gezinsvieringen die het nieuwe traject zullen uitmaken. De kerkagenda kan je alvast bekijken.

Kids Running

Vul graag onderstaand formulier in. Geef ook aan in welke van onze twee kerken je graag de communie had ontvangen. Wij zullen dan met jullie contact opnemen.

Ik schrijf mijn kind in